marlies de jong (vlaardingen 1972) luidde op 3-jarige leeftijd door 'nijntje in de tunnel' met een trefzekere waarneming het begin in van een leven van vooral beestjes tekenen en schilderen. 
In 1995 studeerde zij af aan de docentenopleiding tekenen aan de kunstacademie in Maastricht. Hierna heeft zij overal in de regio wel voor korte of langere tijd het plezier in tekenen overgebracht aan iedere denkbare doelgroep en instelling: van naschoolse activiteit tot verplicht middelbare schoolvak, van pensionado's tot jonge asielzoekers... Inmiddels is ze weer terug op de academie en geeft daar les aan studenten illustratieve vormgeving.
Marlies’ werk als kunstenaar laat zich kenmerken door terugkerende thema's als dieren en patronen. De relatie tussen vacht, vorm en omgeving is daarbij een blijvende fascinatie. in het grafisch werk van Marlies is recycling van boek en beeld het startpunt. Zo ontstaat een vaak grappige relatie tussen tekst en vorm, waarbij toeval de aanjager is. 
Haar werk is de afgelopen jaren o.a. te zien geweest tijdens ‘Wyck Artistique’, de expo ‘Streken’ in The Gallery te Genk en in diverse pop-ups. 
Indien u interesse heeft in een werk -of dat nu op deze website staat of in opdracht is- kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.
Back to Top